کد خبر: ۵۴۷۳۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
در نشستی تخصصی تشریح شد

مزایای تولید عبور مستقیم در ایران خودرو

در نشست تبیین دستاوردهای تولید عبور مستقیم در ساپکو برنامه جهشی تولید گروه صنعتی ایران خودرو در سه ماه پایانی سال اعلام و بر افزایش کیفیت به واسطه توقف تولید خودروهای ناقص تاکید شد.
به گزارش پایگاه خبری خودروکار، شهرام صالحی معاون سیستم تولید ایران خودرو در  اظهار کرد: در سیستم مدیریتی صنعت خودروسازی ایران، تولید عبور مستقیم همواره فداکردن تیراژ تولید قلمداد می شد. این در حالیست که نه تولید عبور مستقیم تاثیر منفی روی تیراژ دارد و نه اینکه می توان تولید ناقص را تولید خطاب کرد؛ چراکه در مقابل آن مقوله ای به نام تولید کامل وجود دارد.

صالحی از برنامه فشرده ایران خودرو برای تولید در سه ماه پایانی سال 1401 خبر داد و اظهار کرد: ایران خودرو در آذرماه از تیراژ 60 هزار دستگاه خودرو عبور می کند که این تیراژ با اردیبهشت ماه سال 1397 مطابقت دارد که البته شرایط صنعت خودرو به دلیل تحریم ها و فشارهای خارجی در حال حاضر به هیچ عنوان با سال 1397 قابل مقایسه نیست.
وی تاکید کرد :  در گذشته تصور می شد که اگر چند ساعت با کسری قطعه تولید کنیم، بهتر است تا به تیراژ لطمه وارد شود این در حالیست که تولید با یک کسری مانند دومینو ادامه می یابد و کسری قطعه پشت کسری قطعه را رقم می زند. 

رشد کیفیت محصولات ایران خودرو حاصل تولید عبور مستقیم

سهراب برفروشان معاون کیفیت ایران خودرو در خصوص دستاوردهای تولید عبور مستقیم نیز اظهار کرد:  افزایش کیفیت محقق شده در محصولات جاری ایران خودرو یکی از دستاوردهای تولید عبور مستقیم است. در زمانی که تولید خودرو به صورت ناقص صورت می گرفت، ایران خودرو به نقطه ای رسیده بود که تمام پارکینگ های استاندارد این خودرو پر از خودروهای ناقص بود و به ناچار خودروهای ناقص در فضاهایی غیر استاندارد نگهداری می شد که این موضوع به مرور زمان موجب تغییر رنگ و دفرمگی قطعات پلیمری و پلاستیکی شد و میزان دوباره کاری را بسیار بالا برد.

وی ادامه داد: همچنین در زمان تولید ناقص، خودرو چندین بار برای تکمیل قطعات به خط تولید برده می شد و ضمن دوباره کاری، هربار امکان کنترل کیفیت وجود نداشت و با این مراجعه ها ممکن بود خودر وآسیب ببیند. 
برفروشان با اشاره به 272 برنامه کیفی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت گروه صنعتی ایران خودرو با هدف افزایش سطح کیفیت و رضایتمندی مشتریان اظهار کرد: این پروژه کیفیت تا این لحظه 80 درصد پیشرفت داشته و با جمع آوری خودروهای ناقص و همچنین تولید عبور مستقیم محقق می شود و غیر از این امکان اجرای این پروژه های کیفی وجود نداشت.
معاون کیفیت ایران خودرو اظهار کرد : در گذشته خودروهایی که بالای سه ماه به دلیل کسری قطعه در پارکینگ های ایران خودرو قرار داشتند، به ازای هر خودرو به طور میانگین 3.7 ایراد مشاده می شد. خودروهایی هم که تا سقف سه ماه در پارکینگ ایران خودرو قرار داشتند، به ازای هر خودرو 3.2 ایراد داشتند که با تولید عبور مستقیم و پایان خودروهای ناقص ایراد به ازای هر خودرو به صورت میانگین از 2.9 به 2.7 کاهش یافته که نرمال این عدد در صنعت خودروسازی جهان 1.5 است.
وی ادامه داد: به دلیل آسیب هایی که در گذشته به دلیل تولید ناقص و دپو خودرو در پارکینگ های ایران خودرو وارد می شد، سال گذشته بیش از 3500 خودرو توسط ایران خودرو کارشناسی و وارد مزایده  شد. اما امسال کل خودروهای به مزایده گذاشته شده 97 دستگاه بوده است. 
برفروشان از شاخص جدید رضایت مشتری از سلامت خودرو خبر داد که توسط وزارت صمت اجرا می شود و افزود: نمره منفی محصولات ایران خودرو در این شاخص در فروردین 6 بود که به تازگی به 3.8 کاهس یافته  و ایران خودرو تا پایان سال قصد دارد این شاخص را به صفر برساند.

سرمایه گذاری سنگین ایران خودرو روی تحقیق و توسعه در سال جاری

عادل پیرمحمدی قائم مقام تولید و توسعه ایران خودرو نیز در ادامه اظهار کرد: ایران خودرو پس از تحقق تولید عبور مستقیم، توانسته تیراژ تولید خود را به صورت میانگین روی روزانه 2200 دستگاه تثبیت کند. 
 وی افزود: ایران خودرو در سه ماه پایانی سال برای تحقق میانگین تولید روزانه 2750 دستگاه برنامه ریزی کرده و در آینده نیز تیراژ بالاتر از این هم محقق می شود. پیرمحمدی خاطر نشان کرد که در گذشته تولید ناقص و همچنین دپوی خودروهای کسری قطعه دار در کارخانه نفس ایران خودرو را بریده بود و اصلا امکان پرداختن به برنامه های توسعه ای وجود نداشت. اما امسال با وجود چنین شرایط سختی، ایران خودرو 38 هزار میلیارد تومان برای تحقیق و توسعه سرمایه گذاری کرده که از جمله آنها می توان به خودروهای ری را و TF21 اشاره کرد که هر دو در تابستان سال 1402 تولید می شوند.


پیرمحمدی اشاره کرد که در همین فضا، پروژه توسعه خودروهای برقی را کلید زدیم و تارا برقی در جتکو در نسخه نیمه صنعتی معرفی شد. همچنین در سال جاری ایران خودرو موفق شد که که پژو 207 را با گیربکس اتوماتیک شش سرعته به بازار عرضه کند و تا پایان سال 1401 هم محصولات خانواده دنا را با پیشرانه EF7 پلاس به بازار عرضه خواهد کرد.


انتهای پیام/م 



روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار